KOCAELİ / KÖRFEZ - İlimtepe Ortaokulu

Etiket Sonuçları: İlyas ÇOLAK

Nis

"6. TÜRKİYE AKIL VE ZEKA OYUNLARI TURNUVASI" kapsamında 16 Nisan 2024 Salı günü ilçemizde düzenlenen Zeka Oyunları Turnuvası'na okulumuzdan 2 öğrenci ile katıldık.

Akıl ve zeka oyunları, eğlenceli bir şekilde zaman geçirme ve aynı zamanda zihinsel becerilerinizi geliştirme fırsatı sunar. Bu oyunlar, problem çözme yeteneklerini artırmak, konsantrasyonu geliştirmek, hafızayı güçlendirmek ve analitik düşünme yeteneklerini sınamak için kullanışlı araçlardır.

Çocukların strateji geliştirme, planlama, mantık yürütme-mantıksal bütünleme, görsel-uzumsal düşünme, sıra dışı  düşünme, dikkat – konsantrasyon, hafıza ve bellek alanlarında gelişimini sağlayan; ileriyi görme, planlama ve sabır, sebat, kararlılık, karar verme, yenilgiyi hazmetme, rekabet gibi tutum ve davranışlarını geliştiren Akıl ve Zeka Oyunları Kursumuz Okulumuzda Rehber Öğretmenimiz İlyas çolak tarafından sürdürülmektedir.

Mrt

11 ayın Sultanı Ramazan ayını îlimtepe ortaokulumuzda Kuranı kerim ayetleriyle,minik davulcumuzun manileriyle ve hurma ikramimizla karşıladik. Öğrencilerimizde kültürümüzün etkilerini de yansıtarak  farkındalık oluşturmak istedik

Ock

Îlimtepe ilkokulu ve ortaokulu müdürümüz Turgut Kızılkaya başkanlığında öğretmenlerimizden Fethiye Aşik,Seyda canan Aktaş ve emine bayır cedes projesi kapsaminda 20 ogrencimizle 27/11/2023 tarihinde kocaeli Izmit huzurevine ziyarette bulunmuşlar, yaslilarimizla hasbihal etmişlerdir.Akabinde öğretmenlerimizle bilim merkezi ve kağıt müzesine gezi düzenlenmiştir.

Ock

Okulumuz Rehberlik Servisince " KADINLARA ŞİDDETİN ÖNLENMESİ" sunumu yapılacaktır.

Ara

Liselere Giriş Sınavı (LGS) soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını aşağıdaki bağlantılardan pdf olarak indirebilirsiniz.

May

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerini; ilçemizde bulunan ve LGS puan türüne göre öğrenci alan okullara götürdük.  Motivasyon amaçlı bu gezimizde öğrencilerimiz yakın çevredeki üst öğrenim kurumlarını tanımış oldular. Tüm 8. Sınıf öğrencilerime sınavlarda başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.