KOCAELİ / KÖRFEZ - İlimtepe Ortaokulu

Ara

6 Aralık  2023 Çarşamba günü yapılan Kocaeli il geneli cross country yarışmalarında  yıldızlar erkek okul takımımız 1.sırada; yıldızlar kız takımımız  ise 4.sırada yer almıştır.Başta beden eğitimi öğretmenimiz Şevki Bozkurt olmak üzere tüm dereceye giren sporcu öğrencilerimizi ve ailelerini bu anlamlı ve değerli ödüller için kutluyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

Ara

Liselere Giriş Sınavı (LGS) soru kitapçıklarını ve cevap anahtarlarını aşağıdaki bağlantılardan pdf olarak indirebilirsiniz.

Okulumuzda cumhuriyet kutlaması coşkusu yaşandı.

Ekm

Değerler eğitimi

Ekm

Okulumuz rehber öğretmenimiz ilyas çolak tarafından, 8. sınıf velilerine yönelik seminer verildi

Eyl

İlimtepe Ortaokulu olarak 2023-2024 eğitim-öğretim döneminden itibaren okullarımızın gelişimi için hayata geçirdiğimiz “Okul Karakteristiği ve Okul Performansı Belirleme Çalışması” kapsamında önemli bir basamak olan “Okul Kuralları Sözleşmesini”ni okullarımızın kullanımına sunmaktayız. “Okul Kuralları Sözleşmesi” ile her okulumuz için kayıt-kabul sürecinde ve okul yönetim sürecinde; yöneticilere, öğretmenlere, öğrencilere, velilere ve diğer paydaşlara bir yol haritası sunmayı hedeflemekteyiz.

Dünya’da bir okulun kalitesine ve etkin olma durumuna yönelik yapılan örneklemelerde; çocukların çok mutlu olduğu, ailelerin okula destek olduğu, öğrencilerin başarılı olduğu gibi örnekleri sıkça görürüz. Ancak “disiplin” kavramı; dünyanın her ülkesinde ve her kültüründe etkin okul olmanınn ortak özelliği olarak öne çıkmaktadır. Herhangi bir okulda disiplinin oluşabilmesi için öncelikle okul topluluğu tarafından birlikte hayata geçirilmiş olan okul kurallarına ihtiyaç bulunmaktadır.

Okul kuralları; okulun tüm paydaşlarının öğrencisi, öğretmeni, velisi ve çalışanlarının okulda neleri, ne zaman ve nasıl yapacaklarının çerçevesidir. Doğal olarak da okul paydaşlarının neleri yapmayacaklarının da çerçevesi okul kuralları ile oluşturulur. Okul kuralları, okul karakteristiği, okul vizyonu, okul misyonu vb. kavramlar her ne kadar sözle ifade edilmiş olsa da yazılı bir metni olmayan, yazıya dökülmemiş kavramların okul gibi canlı organizasyonlarda varlığını sürdürmeleri mümkün değildir. Bu nedenle her öğrenci ve veli için kayıt-kabul sürecinde; her personel-öğretmen için ise okulda göreve başladığı anda bu sözleşmenin tebliğ ve teslim edilmesi, ayrıntılı olarak anlatılması çok önemlidir. Çünkü okul disiplini, okula girdiğiniz ilk andan itibaren başlar.

May

Rehberlik Servisimizin pano çalışması

May

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerini; ilçemizde bulunan ve LGS puan türüne göre öğrenci alan okullara götürdük.  Motivasyon amaçlı bu gezimizde öğrencilerimiz yakın çevredeki üst öğrenim kurumlarını tanımış oldular. Tüm 8. Sınıf öğrencilerime sınavlarda başarılar diliyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun.